Rosszul lett két diák Angliában, miután elektromos cigarettát szívtak

2023.06.02. 20:05
Egy hampshire-i város két iskolájának tanulói is kórházi kezelésre szorultak, miután e-cigarettát szívtak. Az iskolák igazgatói figyelmeztetést adtak ki a szülőknek, miután több gyermeknél a normális szintnél jóval magasabb pulzusszámot és zavartságot tapasztaltak.

A Mountbatten School és a Romsey School által közösen küldött levélben az áll, hogy az eseteket kivizsgálják. A betegségeket feltehetően manipulált, valamint ismeretlen eredetű elektromos cigaretták okozták.

A levélben, amelyet május 26-án küldtek el Andrew Portas és Annie Eagle iskolaigazgatók, az állt:

Az elmúlt két hétben mindkét közösségünkből volt néhány olyan eset, amikor a diákok kórházi kezelésre szorultak, miután e-cigarettát használtak. A gyanú szerint ezeknek a párologtatóknak a tartalma nem az volt, aminek látszott, jelenleg is vizsgálják ennek összetételét. Az érintett diákoknál szapora szívverés, zavartság, egy esetben pedig eszméletvesztés is jelentkezett.

Ezek a dohányzást helyettesítő eszközök általában ízesített nikotinos folyadékot tartalmaznak. Rishi Sunak miniszterelnök nemrégiben kampányt hirdetett a kiskorúak párologtatása ellen, mivel aggályok merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a gyártók a gyermekeket célozzák meg a reklámjaikkal – írja a Sky News.

Sunak lépésére azért került sor, mert egy múlt hónapban végzett új felmérés szerint 50 százalékkal nőtt a nikotinos termékeket kipróbáló gyerekek száma.