A Twitter társalapítója beállt Robert F. Kennedy mögé

GettyImages-1321753242
2023.06.05. 13:25
A Twitter társalapítója, Jack Dorsey vasárnap hivatalosan is bejelentette, hogy támogatja Robert F. Kennedy Jr. elnökjelöltségét a 2024-es amerikai elnökválasztásokon. Dorsey szerint Kennedy a legjobb demokrata jelölt, akinek valós esélye van legyőzni a republikánus riválisokat, Ron DeSantist és Donald Trumpot.

Jack Dorsey minderről egy Twitter-bejegyzést írt, melyben megosztott egy klipet a Fox News Kennedyvel készített interjújából – írja a Fox Business.

„Képes rá [hogy legyőzze Trumpot és De Santist – a szerk.], meg is teszi” – jelentette ki a Twitter társalapítója.

Mint korábban megírtuk, Robert F. Kennedy Jr. – John F. Kennedy unokaöccse – áprilisban  nyújtotta be hivatalosan az elnökjelöltségért való indulásához szükséges papírokat.

Kennedy ezen a héten kezdi meg kampánykörútját. A környezetvédelmi jogász korábban a koronavírus elleni védőoltások kritikusaként  vált szélesebb körben ismertté.

A Fox News legfrissebb országos felmérése szerint a 69 éves Kennedy 16 százalékos támogatottsággal áll a 2024-es demokrata elnökjelöltségért folyó versenyben, szemben a 80 éves Joe Bidennel, aki 62 százalékon áll.

Az amerikai elnökválasztáson legnagyobb eséllyel Donald Trump volt amerikai elnök lesz Biden kihívója – főleg azután, hogy Ron De Santis májusi belépője nem a terveknek megfelelően sikerült.

(Borítókép: Jack Dorsey. Fotó: Joe Raedle / Getty Images)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM