Balesetezett egy 50 fős személyvonat Csehországban

2023.06.05. 15:48
A Zlín megyei Holesov közelében egy személyvonat és egy teherautó ütközött össze, kilenc ember megsérült, egyikük súlyosan. A baleset hétfő reggel fél kilenckor történt egy biztosítatlan vasúti átjárónál. Kamionnal való ütközés után kisiklott egy RegioNova típusú személyvonat, 50-en utaztak benne. A Vasúti Igazgatóság szerint a balesetet nyilvánvalóan a kamionsofőr figyelmetlensége okozta.

Baleset történt Csehországban, Holesov közelében egy biztosítatlan vasúti átjárónál ütközött össze egy ötven fős személyvonat és egy teherautó. „A teherautó sofőrje akkor ment be a vasúti átjáróba, amikor egy személyszállító motorvonat közeledett, és ütközés történt. Minden lehetséges okot és körülményt kivizsgálunk” – mondta Radomír Siska, a Zlíni Területi Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Gabriela Netopilová Sluštíková regionális mentőszolgálat szóvivője szerint közülük kilencen megsérültek.

Öt embert a zlíni kórházba szállítottak a mentők, négyet Kromerízba. A sérültek között gyerekek is voltak

 magyarázta a szóvivő.

Teraz  szlovák portál szerint bár a vasút jelezte, hogy valószínűleg a kamionsofőr figyelmetlensége okozta a balesetet, az eset pontos oka egyelőre nem ismert. Megszondázták mind a mozdonyvezetőt, mind pedig a teherautó sofőrjét, de az eredményük negatív lett.

A vonat vágányra való visszahelyezése időigényes lesz, amíg azonban nem sikerül megoldani a problémát, pótlóbuszok közlekednek az érintett szakaszon. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport