18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Halálos cápatámadás volt a magyarok által is kedvelt üdülőhelyen

2023.06.08. 20:16
Cápatámadásban vesztette életét egy orosz állampolgár Egyiptomban, Hurghada partjainál csütörtökön. Az áldozat 1999-es születésű volt.

Cápatámadásban vesztette életét csütörtökön egy orosz állampolgár az egyiptomi Hurghada üdülőhely egyik strandjának partjainál a Vörös-tengeren – közölte a helyi orosz konzulátus a Telegram-oldalán.

A diplomáciai képviselet egyben óvatosságra intette az orosz turistákat, és felszólította őket, hogy szigorúan tartsák be a hatóságok által elrendelt fürdőzési tilalmakat.

Viktor Voropajev hurghadai orosz főkonzul szerint a halálos cápatámadás helyi idő szerint délután három órakor történt az üdülőváros központi részén található, Dream Beach nevű nyilvános strandon. A TASZSZ orosz hírügynökség szerint az áldozat egy 1999-ben született orosz férfi volt, aki Egyiptomban élt – írta az MTI.

A csütörtöki támadásról felvétel is készült, amely a The Daily Beast oldalán megtekinthető. Csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

A The Guardian egyiptomi minisztériumi forrásra hivatkozva azt írja, a cápát a támadás után befogták, és a szakemberek vizsgálják a ritka támadás okát.

Tavaly nyáron több cápatámadás is történt Egyiptomban. Arról, hogy mit tehetünk ellenük, és mely fajták a veszélyesek, ebben a cikkünkben számoltunk be.