Nagy pácba került Donald Trump, kirohant Biden ellen az exelnök

GettyImages-1163026796
2023.06.09. 10:04
Hét rendben vádat emeltek Donald Trump volt amerikai elnök ellen, amiért minősített iratokat tárolt otthonában. Ezt maga a politikus jelentette be csütörtökön. A volt elnök közlését megerősítette ügyvédje, Alina Habba a Fox News esti műsorában.

Donald Trump közösségimédia-oldalán, a Truth Social felületén közölte, a kormányzat értesítette ügyvédeit, hogy megtörtént a vádemelés. Tudatta: június 13-ára idézték be Miami szövetségi bíróságára.

„A korrupt Biden-kormányzat tájékoztatta az ügyvédeimet, hogy vádat emeltek ellenem. Ártatlan ember vagyok” – írta a politikus, aki nehezményezte, hogy ellene vádat emelnek, miközben Joe Biden elnök korábbi irodáiban és ingatlanjaiban 1850 doboznyi iratot találtak a hatóságok.

Ezzel Donald Trump lett az első exelnök az Egyesült Államok történetében, aki ellen szövetségi vádat emeltek.

Joe Biden is megszólalt a vizsgálatról

Joe Bident csütörtökön egy sajtótájékoztatón megkérdezték a Donald Trump ellen zajló vizsgálatról és arról, mennyire garantált az igazságügyi minisztérium függetlensége – írja az Euronews.

Az elnök kijelentette: a garancia az, hogy ő egyszer sem mondta meg a minisztériumban dolgozóknak, hogy mit tegyenek vagy mit ne tegyenek.

Donald Trump ellen április elején már vádat emeltek New Yorkban egy másik ügyben hallgatási pénzek kifizetése és üzleti adatok meghamisítása gyanújával.

(Borítókép: Donald John Trump. Fotó: Chip Somodevilla / Getty Images)  • Hírek
  • Hírek