Joe Biden újabb bakija: nem találta el a brit miniszterelnök titulusát

2023.06.09. 11:08
Joe Bidennek az elmúlt időszakban több mindennel is meggyűlt a baja, volt, hogy elesett, beverte a fejét egy helikopterbe. Most a szavakkal gyűlt meg a baja, eltévesztette Rishi Sunak titulusát. Az ügyben a legérdekesebb, hogy korábban egyszer már a miniszterelnök nevét is elrontotta.

Korábban Joe Biden egyszer már átnevezte a brit miniszterelnököt Rashed Sanookra. Most Joe Biden Rishi Sunakot ruházta fel egy teljesen új munkakörrel, amely valójában nem is létezik az Egyesült Királyságban.

A brit miniszterelnököt csütörtökön, most először a Fehér Házban üdvözölve Biden rögtön összekeverte a megtisztelő kifejezéseket, és tévesen „elnök úrnak” szólította Sunakot. A brit miniszterelnök udvariasan mosolygott, miközben Biden gyorsan korrigálni kényszerült magát.

Elnök úr? – Biden folytatta. – Én csak előléptetem önt! Miniszterelnök úr, örülök, hogy újra itt van

– viccelődött az elnök.

Politico rámutatott, a brit alkotmányjogi szakértők valószínűleg éppúgy zokon veszik a korrekciót, mint magát a baklövést, mivel a miniszterelnök nem egy „junior” pozíciónak felel meg az elnök mellett.

Nagy-Britannia vezetőjét történelmi okokból nevezik így, ő a király első és legfontosabb minisztere, más néven az első az egyenlők között.

Nem az első és nem is a második baklövése

Legutóbb az elnök beverte a fejét a helikopter ajtajába, de mint akit senki nem látott, csak továbbhaladt. Joe Bidennek korábban már meggyűlt a baja a lépcsővel is, de volt, hogy azután esett el, hogy megállt a biciklijével.

Azt is megírtuk, hogy az Egyesült Államok elnöke nemrég Coloradóban, az amerikai légierő akadémiáján adott át okleveleket az egyetem diplomaosztóján, amikor a képek tanúsága szerint megbotlott és elesett. Ketten is Biden segítségére siettek, nekik sikerült talpra állítani az amerikai elnököt.

Tavaly  szeptemberben egy konferencián kereste a nyilvánosság előtt Jackie Walorskit, az augusztusban autóbalesetben meghalt indianai kongresszusi képviselőnőt, és úgy tűnt, elfelejtette, hogy már nem él. Emellett  többször is előfordult , hogy Biden tanácstalanul téblábolt a színpadon.  • Tippek
  • Babaváró hitel