Videón, ahogy kimenekítik a kolumbiai dzsungelben eltűnt gyerekeket

2023.06.10. 12:24
Sikeresen kimentettek négy kisgyermeket a kolumbiai Amazonasból helyi idő szerint péntek délután, 40 nappal az után, hogy a dzsungelben lezuhant a repülőgépük. A mentőakcióról a kolumbiai légierő tett közzé egy szívhez szóló felvételt.

Mint azt korábban írtuk, a négy testvérnek egy repülőgép lezuhanása után veszett nyoma, egyikük mindössze 11 hónapos. A gyermekekre alultápláltan, rovarcsípésekkel borítva találtak rá a baleset helyszínétől mintegy öt kilométerre, ugyanakkor egyiküknek sem volt súlyos az állapota.

A testvérek – egy tizenegy hónapos csecsemő, egy négy-, egy kilenc- és egy tizenhárom éves fiú – tűlélői egy repülőszerencsétlenségnek, amely még május 1-jén történt, feltehetően mechanikai meghibásodás miatt.

SZINTE FELFOGHATATLAN, HOGYAN VÉSZELTÉK ÁT A FIATALOK A HEVES VIHAROKAT AZ AMAZONAS EGYIK LEGBARÁTSÁGTALANABB RÉSZÉN, AHOL RAGADOZÓ ÁLLATOK ÉS FEGYVERES CSOPORTOK ÉLNEK.

Egy közeli őslakos törzs vezetője szerint a testvérek túlélése annak is volt köszönhető, hogy korábban a kutatócsapat ledobott több élelmiszer-túlélőkészletet, valamint hogy a gyermekek bennszülött felmenőiktől megkapták a dzsungelben éléshez szükséges ősi tudást. 

A kolumbiai légierő hivatalos Twitter-oldalán osztott meg videót a túlélő gyermekek kimenekítéséről. A felvételhez azt írták, hogy az evakuálást kedvezőtlen időjárási körülmények között hajtották végre.