18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Meghalt egy tinédzser, miután a rendőrök elől menekülő 15 éves sofőr a villanyoszlopnak ütközött

2023.07.05. 16:44
Szerdán tragikus közlekedési baleset történt Döblingben, amelyben egy 17 éves fiatal meghalt, közölték a helyi hatóságok.

Az autót, amiben a fiatal utazott, korábban a rendőrség rutinellenőrzés céljából állította meg. A mindössze 15 éves sofőr azonban ahelyett, hogy megállt volna, rálépett a gázra, és 140 kilométer/órás sebességgel elhajtott. A rendőrök azonnal üldözőbe vették az autót.

Az egyik kereszteződésnél egy járőrkocsi igyekezett útját állni a gyorshajtónak. A sofőr, miközben kitérő manőverbe kezdett, elvesztette uralmát az autó felett, nekicsapódott egy villanyoszlopnak, majd egy parkoló autónak.

A rendőrök azonnal kimentették az autó 17 éves utasát, és megkezdték az újraélesztést – a tinédzser súlyos fejsérüléseket szenvedett a balesetben. A fiú végül a baleset helyszínén belehalt sérüléseibe. 

A kocsi másik utasa, illetve a sofőr a roncsok közé szorult. A tűzoltók vágták ki őket az autóból. A sofőr súlyosan megsérült, az autó 16 éves női utasát pedig életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba a mentők.

Ausztriából származó sajtóhírek szerint a jármű érvényes forgalmi engedély nélkül vett részt a forgalomban, a járműre szerelt rendszámtáblákról pedig kiderült, hogy lopottak.

Hogy a fiatalok kábítószer vagy alkohol hatása alatt álltak-e, egyelőre nem tudni, ez a nyomozás tárgya – írja a kurier.at.