Járókelőkre lövöldözött, majd rendőrökre támadt egy férfi Pozsonyban

2023.09.28. 12:48
Négy embert, köztük egy rendőrt is megsebesített egy pozsonyi lakótelepen egy ház ablakából lövöldöző férfi csütörtökön hajnalban. Rátámadt a helyszínre érkező rendőrökre is, akik lelőtték – közölték szlovák médiaforrások és a rendőrség.

Az elkövető az ablakból kezdett lövöldözni a szlovák főváros Dúbravka városrészében, majd az utcára rohant, és tovább lövöldözött – írta az esetről elsőként beszámoló noviny.sk hírportál szemtanúkra hivatkozva.

A férfi ezután visszament a lakásába, ahonnét később egy robbanás zaja hallatszott, majd az elkövető késsel a kezében kirohant a lakásból, és a lépcsőházban a közben már a helyszínre érkező rendőrökre támadt, akik azt követően lelőtték. A lövöldöző a helyszínen meghalt.

Az incidensben négyen sebesültek meg, köztük egy rendőr. A TASR szlovák közszolgálati hírügynökség jelentése szerint őket a pozsonyi egyetemi kórházban lőtt sebekkel, egyiküket késszúrás okozta sebesülés miatt is el kellett látni.

Kettőnél műtéti beavatkozásra is szükség volt. A rendőrség közlése szerint a férfi tettének oka egyelőre ismeretlen, az eset körülményeit vizsgálják, írja az MTI.