Törvényt módosítottak, mert izraeli katonanők egy palesztin terroristával közösültek

2023.09.30. 17:12
Ezentúl megtiltják az izraeli katonanőknek, hogy szigorúan őrzött börtönökben lehessenek őrök, miután kiderült, egy rabbal többen is lefeküdtek.

Az izraeli média arról adott hírt, hogy egy katonanő bevallotta: intim kapcsolatban állt egy palesztin férfival, aki állítólag halálos áldozatokkal járó támadást hajtott végre izraeli civilek ellen – írja a BBC. Az eset a nő kötelező katonai szolgálatának idején történt.

Izraelben a nőknek is kötelező a katonai szolgálat. A nők két évet, a férfiak általában 32 hónapot húznak le a seregben. A törvénymódosítást az izraeli nemzetbiztonsági miniszter, valamint a büntetés-végrehajtás vezetője jelentette be. A nő és a férfi, valamint a börtön nevét sem hozták nyilvánosságra.

Az izraeli sajtóban megjelent beszámolók szerint a nő a kihallgatása alatt azt mondta, hogy rajta kívül még legalább négy másik nő is lefeküdt a palesztin rabbal.

Az izraeli nemzetbiztonsági miniszter bejelentette: 2025-re egyetlen katonanő sem fog a terrorizmus miatt elítélt rabokat fogva tartó börtönökben szolgálni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport