Három ember szenvedett sérülést egy helikopteres balesetben, köztük egy autós is

2023.12.01. 15:45
Három ember könnyebben megsérült, amikor egy helikopter rázuhant az M-40-es autópályára Madridban december 1-jén – írja az MTI.

A hatóságok tájékoztatása szerint a sérültek között van a gép pilótája és utasa is, egyikük szerencsésebben járt és a saját lábán ki tudott szállni a járműből a balesetet követően, a másikat viszont a tűzoltóknak kellett kiszabadítani. Enyhe fejsérüléssel és lehetséges combcsontöréssel kórházba szállították mindkettőjüket.

A szerencsétlenségben megsérült egy autós is, akinek járműve összeütközött a lezuhant helikopterrel. A sofőrt a karambolban kitört ablaküvegek szilánkjai sebesítették meg.

José Luis Martínez-Almeida, a spanyol főváros polgármestere arról számolt be a sajtónak, hogy a légi jármű nem sokkal a baleset előtt szállt fel a madridi nemzetközi kiállítási- és vásárcsarnok területéről, és kiemelte a pilóta ügyességét, aki úgy manőverezett, hogy a helikopter az autópálya középső elválasztó sávjában érjen földet, így elkerülte a jóval nagyobb tragédiát az egyébként rendkívül forgalmas útszakaszon. A baleset oka egyelőre nem ismert.