2024. június 22. 15:00
Georgia
Csehország
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 22. 18:00
Törökország
Portugália
BVB Stadion Dortmund II. forduló
2024. június 22. 21:00
Belgium
Románia
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nagybátyja ölte meg a 11 éves görög kislányt, a kritikusok a törvénykönyvet bírálják

2024.06.11. 10:48
Vasárnap eltűnt egy 11 éves görög lány a görögországi Pírgosz városából, akit hétfőn egy mezőn holtan találtak meg a rendőrök, súlyos sérülésekkel a nyakán. Egy 37 éves férfi, aki a jelentések szerint a lány nagybátyja, letartóztatása után beismerte a bűncselekményt. A gyanúsítottat 2017-ben kiskorú elleni nemi erőszak kísérlete miatt már elítélték, és kilenc év felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki rá.

A délnyugat-görögországi Pírgosz városából korábban eltűntként bejelentett 11 éves helyi kislány holttestét hétfőn találták meg, egy 37 éves férfi – aki a jelentések szerint a lány nagybátyja – letartóztatása után beismerte a bűncselekményt – közölte a rendőrség a To Vima görög hírportál szerint.

Az első jelentések szerint a kislány vasárnap este tűnt el a városból, majd egy mezőn találták meg, súlyos sérülésekkel a nyakán. A hatóságok átnézték a biztonsági kamerák felvételeit, amelyeken látszott, ahogy a fiatal lány beszállt a gyanúsított autójába, mielőtt együtt elhagyták volna a települést.

A gyanúsított a kihallgatáson bevallotta, hogy megölte a lányt, egy csavarhúzóval szúrta nyakon, és elmondta a hatóságoknak, hol található a holttest.

A görög rendőrség hivatalos közleményt adott ki, amelyben megerősítette az eset részleteit. Az alábbi videón állítólag a gyanúsított autója látható. 

A helyszíni nyomozásról is tettek közzé felvételeket.

Priusza volt, a kritikusok a görög büntető törvénykönyvet bírálják

Hétfői médiajelentések szerint a 37 éves gyanúsítottat 2017-ben kiskorú elleni nemi erőszak kísérlete miatt már elítélték, és kilenc év felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki rá, de az akkor hatályos görög büntető törvénykönyv szerinti fellebbezésig szabadlábon maradt, ami lényegében azt jelentette, hogy rendszeresen meg kellett jelennie a bejelentett lakóhelye szerint illetékes helyi rendőrkapitányságon.

A kritikusok évek óta élesen bírálják a görög büntető törvénykönyvet, mivel az túlságosan engedékeny, még akkor is, ha a jelenlegi konzervatív kormány legutóbb szigorította a büntetési tételeket, valamint a feltételes szabadlábra helyezésre és az előzetes letartóztatás előtti óvadékra vonatkozó iránymutatásokat – írja a görög portál.