2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Határincidens történt a Koreai-félszigeten, lövések is eldördültek

2024.06.11. 13:51
Nagyjából húsz észak-koreai katona átlépte a két Koreát elválasztó fegyverszüneti vonalat vasárnap, de miután a dél-koreai hadsereg figyelmeztető lövéseket adott le, visszatértek a határ északi oldalára.

A katonák a két Koreát elválasztó demilitarizált övezet (DMZ) területén húzódó katonai demarkációs vonalat (MDL) még vasárnap helyi idő szerint 12 óra 30 perckor lépték át – jelentette a szöuli vezérkar kedden az MTI szerint, kiemelve, hogy a figyelmeztető lövéseket követően a határsértők visszavonultak, a dél-koreai hadsereg pedig további szokatlan tevékenységet nem észlelt.

A nagyjából húsz határsértő katona ismeretlen tevékenységet végzett a DMZ területén, ugyanakkor a szöuli vezérkar szerint figyelembe véve, hogy

a figyelmeztető lövések és a dél-koreai hadsereg hangszóróiból szóló felszólítások után azonnal visszatértek az északi oldalra, feltételezhető, hogy nem volt szándékos a határátlépés.

Az 1950-től 1953-ig tartó koreai háború hivatalosan fegyverszüneti megállapodással és nem békeszerződéssel ért véget, így a két ország technikailag a mai napig hadban áll egymással.

„Szemét”-dolgot művel egymással a két Korea, hadrendben a megafonok is

Ahogyan arról az Index is beszámolt, Észak-Korea több mint 300, szeméttel megtöltött léggömböt küldött át a határon déli szomszédjához vasárnapra virradó éjjel, válaszul arra, hogy egy dél-koreai aktivistacsoport Phenjan-ellenes propagandaröplapokat szállító ballonokat küldött át a határon Észak-Koreába. A dél-koreai elnöki hivatal bejelentette, a phenjani akcióra válaszul hangosbeszélőket telepítenek a határ környékére.

A dél-koreai elnöki hivatal bejelentette, a phenjani akcióra válaszul hangosbeszélőket telepítenek a határ környékére, az ezt bejelentő közleményben pedig Észak-Koreát tették felelőssé a két ország közötti konfliktus esetleges eszkalációjáért.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport