Rod Stewartot kifütyülték saját rajongói, de akkor is Zelenszkij mellett áll

2024.06.18. 11:28
Rod Stewart Grammy-díjas brit énekes továbbra is kiáll Ukrajna mellett, annak ellenére, hogy németországi koncertjén kifütyülték őt, miután Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arcképe és az ukrán zászló megjelent a fellépésén a háttérben.

Mint arról beszámoltunk, Rod Stewartot „kifütyülte” a közönség németországi fellépésén, miután a koncertjén a háttérben megjelent Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arcképe, illetve egy ukrán zászló. A legendás énekes ugyanakkor továbbra is kiáll Ukrajna mellett, írja a BBC.

Támogattam az ukrán népet az egész háború alatt

– mondta hétfőn a PA hírügynökségnek.

„Attól kezdve, hogy megszerveztem, hogy a családom tagjai ellátmányt vigyenek az országba, egészen odáig, hogy házat béreltem az Egyesült Királyságban egy ukrán családnak… Szóval igen, támogatom Zelenszkijt és az ukrán népet, és ezután is így fogok tenni” – tette hozzá.

2022-ben az énekes feleségével, Penny Lancasterrel a délkelet-angliai Berkshire-ben bérelt házat egy ukrán családnak, akik Oroszország teljes körű inváziója elől menekültek. Ugyanebben az évben Rod Stewart négy teherautónyi ellátmányt szállíttatott a lengyel–ukrán határhoz. Két unokaöccse is a sofőrök között volt, és egy brit székhelyű humanitárius szervezet segítségével 16 ukrán menekültet vittek biztonságba Berlinbe.

A 79 éves Grammy-díjas brit énekes korábban már felszólalt az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban. 2022 óta rendszeresen elítéli Oroszországot, és nemrég a Sky Newsnak adott interjújában „s*ggfejnek” nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt. 

Az orosz–ukrán háború eseményeit az Index is folyamatosan követi, keddi élő hírfolyamunk ide kattintva érhető el.