2024. július 14. 21:00
Spanyolország
Anglia

Késelés történt Prágában, hat ember megsebesült

2024.06.19. 19:35
Hat embert késelt meg szerda délután egy prágai benzinkúton egy 52 éves férfi – közölte a cseh rendőrség az X-en, hozzátéve, hogy a támadót azonnal őrizetbe vették.

A mentők három embert láttak el, közülük egy 50 éves férfi sérülései közepesen súlyosak, ezért őt kórházba vitték. Nincs életveszélyben – tájékoztatta a sajtót Jana Postová, a prágai mentőszolgálat szóvivője.

Az incidens indítékai ismeretlenek. „Eddig ismeretlen okból szerda délután a tettes egy benzinkúton késsel egy motorkerékpárosra támadt, akinek a nyakán és felsőtestén több sérülést okozott. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy röviddel azelőtt további öt személyt támadott meg” – pontosította később a rendőrségi közlést Jan Rybansky szóvivő.

A rendőrség szerint tettének elkövetésekor a támadó ittasság jeleit mutatta, terrorizmusra utaló jelek nincsenek, kizárhatók.

Mint ismert, tavaly decemberben több ember meghalt és tucatnyian megsebesültek Prága központjában, a Károly Egyetem bölcsészkarán történt lövöldözésben. Az áldozatok között voltak az egyetem oktatói és hallgatói is.