Megbírságoltak egy autógyártót, mert olasznak mondta a teljesen kínai autóját

2024.06.21. 15:53
6,4 millió eurós bírságot kapott egy olasz autógyártó, a hatóságok szerint a DR Automobiles kínai gyártmányú autóját olasz modellként hirdette. A cég fellebbez a bírság ellen.

Az olasz hatóságok 6,4 millió eurós (2,5 milliárd forint) bírságot szabtak ki egy olasz autógyártóra, mert szerintük a cég a kínai gyártmányú járművet olaszként hirdette – írja a BBC.

A dél-olaszországi székhelyű DR Automobiles alacsony költségű járműveket gyárt kínai Chery, BAIC és JAC autógyártók által készített alkatrészek felhasználásával.

A cég azt mondta, hogy fellebbez a bírság ellen, mivel soha nem állította, hogy járműveit teljesen Olaszországban gyártották. 

Nem ez az első eset az olaszoknál

A múlt hónapban több tucat marokkói gyártmányú Fiat Topolinót foglaltak le az olaszországi Livorno kikötőjében, mert olasz zászlójelzéssel voltak ellátva. A Fiat anyavállalata, a Stellantis közölte, hogy betartotta az előírásokat, de azóta eltávolította a zászlókat a járművekről.

Áprilisban az Alfa Romeo – amely egy másik olasz márka a Stellantis alatt – a hatóságok nyomására úgy döntött, hogy új, Lengyelországban gyártott Milano modelljét Juniornak nevezi át.