Halálos lövöldözés volt egy arkansasi élelmiszerüzletben

2024.06.22. 07:12
Meglőttek és előállítottak egy férfit Arkansas államban, aki sörétes puskával lövöldözött egy élelmiszer üzletben. A férfi három embert megölt és további tíz embert megsebesített, köztük két rendőrt is. Az Amerikai Egyesült Államokban a hőség fokozódásával a tömeges lövöldözések száma is emelkedik.

Három ember meghalt, további tíz pedig megsebesült egy élelmiszerüzletben történt lövöldözés miatt az arkansasi Fordyce városában. A tíz sebesült között két rendőr is van – írja a CNN az arkansasi állami rendőrség pénteki sajtótájékoztatója alapján. 

A bevásárlóközpontban lévő húsüzlet vezetője, Matthew Gill, a CNN-nek elmondta, hogy

egy férfi sörétes puskával ment be az üzletbe, és végül lövöldözésbe keveredett a rendőrséggel.

A feltételezett lövöldözőt a hatóságok a 44 éves Travis Eugene Posey-ként azonosították. Őt meglőtték, majd őrizetbe vették a rendőrök. A New Edinburgh-ben élő Posey ellen várhatóan háromrendbeli gyilkosság miatt fognak vádat emelni.  

A rendőrséget helyi idő szerint pénteken 11 óra 30 perc körül értesítették először hívást arról, hogy a Mad Butcher élelmiszerboltban lövöldözik egy férfi. A rendfenntartó erők azonnal reagáltak, és tűzpárbaj alakult ki a magányos elkövetővel. A rendőrök és a gyanúsított sérülései nem minősülnek életveszélyesnek. Az elkövetőt a Ouachita megyei fogdába szállították, azt még nem tudni, hogy Posey fogadott-e jogi képviselőt.

Az Egyesült Államokban 2024-ben legalább 234 tömeges lövöldözés történt a Gun Violence Archive adatai szerint. Az országban az elmúlt hetekben is rengeteg lövöldözés történt, csak múlt péntek óta 21 tömeges lövöldözést jegyeztek fel.