Két magyar is meghalt a görögországi hőségben

2024.06.23. 07:47
Huszonnégy óra alatt két magyar turista is meghalt a Thesszalonikihez közeli turistaparadicsomban, Nei Poriban a napok óta tomboló kánikulában. Egyre több külföldi turista esik áldozatául a görög forróságnak, az okokat már a tudósok is vizsgálják.

Két magyar turista is meghalt a görög turistaparadicsomban, Nei Poriban a héten.

Egy 59 éves nő holttestét egy gyerek találta meg a tengerben még szerdán, Csütörtökön pedig egy középkorú magyar férfi is a vízben lett rosszul. 

Az áldozatok közül a középkorú magyar férfi hirtelen lett rosszul a tengerben, és már nem tudták megmenteni az életét.Egy szemtanú azt mondta a Tényeknek, hogy a mentősök csaknem fél órán át küzdöttek a turista életéért a parton, de hiába. Fél óra elteltével a nyaralók, látva az újraélesztés sikertelenségét, fokozatosan hagyták el a partot. 

A másik áldozat egy 59 éves magyar nő volt, akinek egy gyerek talált rá a holttestére szerdán. A lánya azt mondta, anyja tudott úszni, és szívbetegsége sem volt. 

Az igazat sajnos nem tudom még, hogy történt a baleset, csak annyit olvastam az interneten, hogy egy gyermek látott egy lebegő nőt a vízben

– idézte fel a tragédiát.

Sok turista hal meg a hőségben 

Az elmúlt hetekben már több külföldi turista is meghalt a görög forróságban, egyikük, mint arról beszámoltunk, a brit tévés doki, Michael Mosley, aki kirándulás közben lett rosszul, és már csak a holttestére találtak rá.

Mindeközben tudósok vizsgálják a Görögországban szerencsétlenül járt turisták halálának okát, és szinte biztosak abban, hogy a szélsőséges hőség nagy szerepet játszott a végzetesnek bizonyuló túrákban.

A szélsőséges időjárás hatására erdőtüzek is pusztítanak az országban, a legutóbbi kivételes, jachtos tűzesetről ebben a cikkünkben olvashatnak.