Súlyos baleset érte Orbán Viktor konvoját, meghalt egy rendőr

2024.06.24. 19:00
Baleset érte Orbán Viktor miniszterelnök konvoját Németországban. Az ütközésben egy rendőr meghalt, egy másik pedig megsérült.

Súlyos baleset érte Orbán Viktor stuttgarti konvoját. A miniszterelnök a repülőtérre tartott, amikor a kíséretéhez tartozó két motoros rendőr összeütközött egy autóval. A balesetben egy rendőr meghalt, egy másik pedig megsérült – számolt be Bild német lap. 

chrome-capture-2024-5-24.png

A baleset 11 óra 15 perc körül történt, a stuttgarti Degerloch városrészben lévő Albplatzon. A jelenlegi információk szerint a balesetet egy 69 éves nő okozta, aki figyelmen kívül hagyta az elnöki autókonvojnak kijelölt útzárat, és áthajtott rajta. A tilos jelzés ellenére kanyarodott balra, majd elütött egy 61 éves motoros rendőrt, aki Orbán Viktor autóját kísérte. 

Az ütközés következtében a rendőrmotor nekicsapódott egy másik kísérő rendőrmotorosnak.  A balesetben mindkét rendőr súlyosan megsérült. A 61 éves rendőr később a kórházban életét vesztette. 

Markus Eisenbraun stuttgarti rendőrfőkapitány a lapnak úgy nyilatkozott: „az egész stuttgarti rendőrséget mélységesen megdöbbentette a kollégáikat ért baleset”.

Mint arról az Index is beszámolt, Orbán Viktor előző este a stuttgarti stadionban nézte végig a magyar válogatott Skócia elleni meccsét. A miniszterelnök a baleset után pár órával már Rómából posztolt, ahol Giorgia Meloni olasz kormányfővel tárgyalt. 

Frissítés 20:30

Havasi Bertalan a miniszterelnök sajtófőnöke arról tájékoztatta lapunkat, hogy Orbán Viktor kormányfő kondoleáló levelet küldött Olaf Scholz német kancellárnak, és a stuttgarti rendőrfőnöknek. A magyar miniszterelnök együttérzését és megrendülését fejezte ki a tragikus baleset után.