Felfüggesztették Hunter Biden ügyvédi engedélyét

2024.06.25. 21:49
Joe Biden amerikai elnök fiát, Hunter Bident eltiltották ügyvédi hivatása gyakorlásától, ugyanis nemrég három bűncselekményben is elítélték. Ezzel ő lett az első olyan elítélt Amerikában, aki a regnáló elnök családjából került ki. Hunter Biden eltitkolta, hogy drogfüggő, és így vásárolt és birtokolt lőfegyvert, amely az állomokban szigorúan tilos.

A District of Columbia Fellebbviteli Bíróság felfüggesztette Hunter Biden ügyvédi tevékenységét Washingtonban – közölte a bíróság vezető bírája kedden benyújtott beadványában. Az „azonnali” felfüggesztés – ahogy Anna Blackburne-Rigsby főbírónő fogalmazott – azt követően történt, hogy Bident egy delaware-i szövetségi esküdtszék különböző fegyverrel kapcsolatos vádak miatt elítélte – írta meg a CBS News.

A szövetségi törvény tiltja, hogy valaki, aki tudatmódosító szereket tudatosan használ – vagyis kábítószerfüggő –, lőfegyvert vásároljon vagy birtokoljon. Az elnök fiát három bűncselekményben találták bűnösnek, amelyek azzal kapcsolatosak, hogy 2018-ban fegyvert vásárolt, miközben kokainfüggő volt.

A bíróság szerint a „súlyos bűncselekmények” indokolták Biden ügyvédi tevékenységének felfüggesztését a körzetben.

Az alperest az ügy rendezéséig a District of Columbia azonnal felfüggeszti a kerületben való ügyvédi tevékenység gyakorlása alól

– áll a végzésben, amely az ügyet a washingtoni ügyvédi kamara szakmai felelősséggel foglalkozó testületéhez továbbítja vizsgálat céljából.

Biden a Yale jogi karán végzett, bár az utóbbi időben nem különösebben használta aktívan jogi diplomáját. 2007 óta rendelkezik ügyvédi engedéllyel Washingtonban.