18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Andrew Tate és testvére megszedték magukat OnlyFansen, de elfelejtettek adózni

2024.07.10. 06:09
A rendőrség szerint Andrew Tate és testvére, Tristan 2,8 millió fontnyi adót nem fizetett be, így most bíróságon próbálják meg behajtani a pénzt. A rendőrséget képviselő ügyvéd szerint a sportolókból lett influenszerek sorozatos adó- és áfacsalók, ráadásul különösen szemtelenül hajtották végre a bűncselekményt.

Andrew Tate és testvére, Tristan újabb bajba kerültek, miután kiderült, hogy egyetlen font adót sem fizettek az online vállalkozásukból és az OnlyFansből származó mintegy 21 millió fontnyi (több mint 9,7 milliárd forint) bevételük után – írja az Independent.

A devoni és cornwalli rendőrség polgári jogi keresetet nyújt be a testvérek, valamint egy harmadik, csak J-ként emlegetett személy ellen a be nem fizetett adó miatt – hangzott el a westminsteri általános hatáskörű elsőfokú bíróság hétfői ülésén.

A rendőrség mintegy 2,8 millió fontnyi be nem fizetett adót szeretne visszakövetelni a testvérekhez kapcsolódó hét befagyasztott bankszámláról.

A lap szerint a testvérpár egyetlen országban sem fizetett adót a 2014 és 2022 között az online vállalkozásokból származó 21 millió fontnyi (több mint 9,7 milliárd forint) bevételük után.

Andrew Tate és Tristan Tate sorozatos adó- és áfacsalók. Ők, különösen Andrew Tate, ezt szemtelenül csinálják

– fogalmazott Sarah Clarke ügyvéd.

Clarke egy Andrew Tate által online közzétett videóból idézett, amelyben az influenszer szájából a következő hangzott el: „Amikor Angliában éltem, nem voltam hajlandó adót fizetni.”

A bíróság hallhatta, a profi kick-boxolóból lett botrányhős hogyan közelítette meg a kérdést. „Figyelmen kívül hagyni, figyelmen kívül hagyni, figyelmen kívül hagyni, mert a végén eltűnnek” – mondta Tate a felvételen.

A bizonyítékok szerint 2014 és 2022 között körülbelül 21 millió font bevételre tettek szert az e-termékeik vagy digitális szolgáltatásaik – különböző termékek, amelyeket a vállalkozásukkal folytatott weboldalakon és ezen kívül az OnlyFansen is értékesítettek – vásárlóitól. És ebből a 21 millió fontnyi bevételből egyetlen penny adót és áfát sem fizettek a világ egyetlen joghatóságában sem. És ez vonatkozik akár személyes, akár vállalati minőségben

– mondta Sarah Clarke.

Elmondta, hogy a 37 éves Andrew Tate „sok időt tölt azzal”, hogy internetes interjúkban henceg a pénzével, és a testvérekről köztudott, hogy „a rendkívüli gazdagság minden kellékét” élvezik, beleértve az ingatlanokat és a járműveket. „És az egyik oka annak, hogy mindezekkel rendelkeznek, az, hogy mindenki mással ellentétben ők úgy gondolják, hogy nem kell adót fizetniük” – vélekedett az ügyvéd.

Az ügyvéd elmondta a bíróság előtt, hogy a testvéreknek „rengeteg bankszámlájuk” volt az Egyesült Királyságban, amelyek közül hetet befagyasztottak. Clarke szerint a pénzt „összemosták a brit bankszámlák között”, hogy „spagettinyomvonalat” hozzanak létre, és lehetetlenné tegyék, hogy nyomon követhető legyen a pénzmozgás. „Így néz ki az adócsalás, így néz ki a pénzmosás” – tette hozzá.

A lap szerint az eljárás polgári peres, amely a büntetőügyekhez képest alacsonyabb bizonyítási szintet alkalmaz. Paul Goldspring főbíró a valószínűségek mérlegelése alapján dönt arról, hogy igaz-e, amit a rendőrség állít. A testvéreket képviselő Martin Evans várhatóan a westminsteri általános hatáskörű elsőfokú bíróságon tartandó kétnapos tárgyalás során ismerteti a nézőpontjukat. A meghallgatás folytatódik.

Nem sokkal jobb a helyzet a többi ügyeikkel kapcsolatban sem. Az influenszert és testvérét nemi erőszakkal, emberkereskedelemmel és nők szexuális kizsákmányolására irányuló szervezett bűnözői csoport létrehozásával vádolták meg Romániában. A vádakat mindketten tagadják, de hamarosan a bíróságon kell bizonyítani ártatlanságukat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport