18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Lelőtték a krokodilt ami megölt egy 12 éves lányt

2024.07.10. 14:56
A több, mint négy méteres hüllő egy hete támadta meg folyóban úszó lányt, 2018 óta ez volt az első halálos kimenetelű krokodiltámadás.

Az ausztrál vadőrök megtalálták és lelőtték azt a krokodilt, amely július 4-én megölt egy 12 éves lányt. A 4,2 méteres krokodilt múlt hét óta keresték, miután az megtámadta a családjával úszó gyereket – számolt be az AP.

A lány maradványait két nappal azután találták meg, hogy a krokodil elkapta. Maradványaiból megállapítható volt, hogy a halált az állat okozta. A vadőrök majdnem egy hete próbálták csapdába ejteni vagy levadászni Észak-Ausztrál Palumpa őslakos területen, miután engedélyt kértek a helyi közösségtől – a hüllőket ugyanis totemállatként tisztelik a régióban.

Legutóbb 2018-ban ért halálos véget egy hasonló támadás, amikor egy sósvízi krokodil egy kagylókat gyűjtő őslakos nőt kapott el. A védett állatok populációjának csökkentéséről már több vita is zajlott, a támadás pedig újraindította a diskurzust.