Egy 20 éves diák halála okoz rejtélyt az Egyesült Államokban

2024.07.10. 10:04

A Daily Mail beszámolója szerint a 20 éves, delaware-i születésű Won Jang a Beta Alpha Omega testvériség tagja volt a rangos intézményben. 

Utoljára szombat este látták a Connecticut folyó mentén, a Dartmouth csónakházához közeli dokkoknál tartott partin. Jang eltűnését vasárnap jelentették be, amikor nem jelent meg egy rendezvényen, és még aznap este holtan találták.

Most a rendőrség közölte, hogy kapcsolatba léptek velük, afelől érdeklődve, hogy Jang halálát túlzott alkoholfogyasztás vagy esetleg egy „beavatási próba” okozta.

A beavatási próbák az Egyesült Államok egyetemeihez tartozó testvériségi diákszövetségek gyakorlata, ahol a potenciálisan csatlakozó diákoknak ki kell állnia egy beavatási próbát, amely alkalomadtán veszélyes, megalázó feladatokat foglal magában. 

Kaptunk néhány e-mailt a főiskolától, amelyek arra utaltak, hogy az alkohol vagy a csábítás is közrejátszhatott. Természetesen ezt a szempontot is meg fogjuk vizsgálni, bár amikor megtalálták, a hatóságok azt mondták, hogy nem kaptak utalást bűncselekményre

– mondta Charlie Dennis, a New Hampshire-i Hanover rendőrfőnöke, ahol a főiskola található.

Januárban a Beta Alpha Omega egyike volt annak a négy diákszövetségnek az iskolában, amelyet a közösségi normák megsértése miatt felfüggesztettek. A New Hampshire-i Halászati és Vadászati Minisztérium közleményében azt írta, hogy nem volt jele annak, hogy Jang elhagyta volna a folyó területét, amikor a vizsgálatot lefolytatták.

Won Jangot, aki a New Hampshire Union Leader szerint nem tudott úszni, a parttól mintegy 65 méterre lévő, körülbelül 20 láb (6 méter) mély vízben találták meg. A toxikológiai vizsgálatának eredménye háromtól hat hónapig tarthat.

Scott Brown, a főiskola dékánja vasárnap este e-mailben fejezte ki részvétét a diákoknak. 

Won teljes szívéből élvezte a Dartmouthban rejlő lehetőségeket, hogy tudományos és személyes szenvedélyeinek hódolhasson

– fogalmazott a dékán. „Lelkesen vett részt a dartmouthi közösségben” – tette hozzá, megemlítve a nemzetközi diákok mentoraként végzett munkáját, a vállalkozói programban való részvételét és a diákszövetségi munkáját.