Medve ölt meg egy nőt Romániában

2024.07.10. 11:05
Az állat egy népszerű túraútvonal mellett támadt meg egy nőt és egy férfit, előbbit elvonszolta, a holttestet mentőhelikopterrel sem tudták kihozni.

Medvetámadás áldozatául esett egy nő Busteni közelében – számolt be az Agerpres hírügynökség. Bár a nő holttestét megtalálták, az állat közelsége miatt még nem tudták lehozni a Jepii Mici túraútvonalról.

Az esetről egy, a nővel túrázó férfi adott tudomást a 112-es segélyhívó számon keresztül. Elmondása szerint a medve a támadás után a nőt egy olyan helyre vonszolta, ahol a férfinak nem volt rálátása a történtekre. A bejelentőt a hegyi csendőrök a busteni üdülőtelepre kísérték. Egy másik bejelentést követően a katasztrófavédelem riasztást adott ki, hogy a Caraiman-vízesés környékén medvét láttak.

Az üzenet kiküldése után nem sokkal a Prahova megyei hegyimentők megtalálták a nő holttestét, azonban a medve miatt – amely 10–15 méterre volt a mentőktől – nem tudták lehozni.

A kereséshez a Brassó megyei rohammentők helikopterét is bevezették, ám az nem tudott berepülni a völgybe.

Tavaly májusban a román környezetvédelmi tárca 7500 és 8100 közé becsülte az országban élő vad barna medvék számát. Az utóbbi 5 évben az állatok nagyjából 150 esetben támadtak emberre, ebből 14 halálos kimenetelű volt.