Olyan dolgot közölt a Ferrero, amire minden vegán felkapja a fejét

2024.09.04. 08:03
Idén ősszel érkezik a növényi alapú Nutella. A gyártó ugyanazt az ízélményt ígéri, mint amelyet az eredetitől is kapunk, azonban az új változat elhagyja a tejet, és két növényi összetevőt ad hozzá, mint a csicseriborsó és a rizsszirup.

Nagy bejelentést tett a Ferrero, amelynek minden vegán örülni fog: ősztől kapható az európai boltokban a növényi alapú Nutella – szúrta ki a hvg.hu.

Az új változatot tehéntej nélkül készítik, azonban a gyártó ugyanazt az ízélményt ígéri, mint amelyet az eredetitől már megszokhattunk.

A gyártó közleményéből kiderül az is, hogy a növényi alapú Nutella ugyanazt az összetéveszthetetlen Nutella-élményt nyújtja, azonban elhagyja a tejet, és két növényi összetevőt ad hozzá,

amely nem más mint a csicseriborsó és a rizsszirup.

„A klasszikus Nutellához hasonlóan az új változat is minőségi összetevőket kombinál, beleértve a jellegzetes pörkölt mogyorót és az ízletes kakaót, hogy egyedülállóan krémes és ízletes állagú legyen. Az új kenhető krém az íz terén való kompromisszumok nélkül vegán minősítésű, és ízletes új választási lehetőséget kínál a fogyasztók számára” – fogalmaz a Ferrero.

Az ikonikus márka idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját, és a Nutella továbbra is világszerte az asztalokra viszi innovatív szellemét és több évtizedes szakértelmét. Legújabb bevezetésével a Ferrero felkarolja a növényi alapú termékek iránti növekvő keresletet, mivel egyre több fogyasztó dönt úgy, hogy diétás vagy életmódbeli okokból csökkenti vagy kerüli az állati eredetű termékeket. A Plant-Based Nutellát úgy fejlesztették ki, hogy megfeleljen ennek az igénynek, miközben még több embert üdvözölhet a Nutella családban.

Az emberek milliói világszerte 60 éve kezdik a napot Nutellával reggelizve. Izgatottan várjuk, hogy még több embernek kínálhassuk a növényi alapú Nutellát

– mondta Thomas Chatenier, a Ferrero Nutella globális elnöke.

Vanessa Brown, a Vegetáriánusok Társaságának (Vegetarian Society) védjegyekért felelős vezetője elmondta, hogy a növényi alapú Nutella megfelel a szigorú kritériumainak a vegán akkreditációhoz.

A vegán Nutellát 350 grammos kivitelben idén ősszel dobják piacra, azonban első körben csak Belgiumban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban lesz kapható, azonban a Ferrero új, zöld tetővel ellátott terméke a jövőben több országba is eljut majd.