Emelkedett a csipogó robbantások libanoni áldozatainak száma

2024.09.19. 15:38
A közel-keleti ország egészségügyi minisztériumának közlése szerint a csipogók és walkie-talkie-kkal elkövetett robbantások miatt újabb öt ember halt bele súlyos sérüléseibe Libanonban.

A tárca tájékoztatása szerint a kézi adó-vevő készülékek felrobbanása okozta sebesüléseikbe újabb öt ember halt bele, így a szerdai detonációk halálos áldozatainak száma húszról 25-re, a sebesültek száma 450-ről 608-ra emelkedett.

Kedden délután nagyjából egy időben több ezer személyhívó, illetve csipogó robbant fel szerte Libanonban. A minisztérium legfrissebb jelentése szerint az aznapi robbanások halálos áldozatainak száma nem változott. A detonációkban 12 ember halt meg, mintegy 2323-an megsebesültek, közülük 226 embert pedig még kórházban ápolnak – írja az MTI. 

Libanon Izraelt tette felelőssé a történtekért. A zsidó állam nem kommentálta a robbanásokat, amelynek célpontjai az Irán által támogatott Hezbollah síita milícia tagjai voltak. Az Egyesült Államok tagadta, hogy tudott volna a műveletről és óva intett attól, hogy a térségben tovább eszkalálják a konfliktust.

Mint nemrégiben beszámoltunk róla, az már kiderült, hogy a csipogók gyártására és leszállítására Izrael fedőcégeket alapított, ugyan hivatalos reagálás nem történt az ország részéről, de nyugati biztonsági források az izraeli hadseregen belüli 8200-as csoporttal kötik össze az akciót. Arról, hogy mivel foglalkozik ez a titkos egység, korábban itt írtunk. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport