Ivó, Milán
EUR 383,77 Ft
USD 365,58 Ft
6 °C
26 °C

Mladics állítólag a szerb hatóságokkal tárgyal

2008.08.13. 13:47
A belgrádi hatóságok arra akarják rávenni Ratko Mladicsot, hogy önként adja fel magát a Nemzetközi Törvényszéknek, állította az egyik bosnyák lap. Az újság szerint ez nem csak elvi óhaj, a hatóságok tárgyalnak is a tábornokkal, akit azzal vádolnak, hogy Srebrenicában 8 ezer muzulmán mészárolt le.

Bosnyák lapértesülés szerint Ratko Mladics a szerb titkosszolgálatokkal tárgyal arról, hogy feladja magát. A Glas Srpske című napilap szerdai számában egy magát megnevezni nem kívánó szerb kormányilletékesre hivatkozva azt írta, hogy a belgrádi hatóságok arra akarják rávenni a 13 éve körözött, volt boszniai szerb tábornokot, hogy önszántából adja fel magát a hágai Nemzetközi Törvényszéknek (NT). Ugyanis Szerbia eltökélt szándéka, hogy véget vet Mladics bujkálásának.

Az NT népirtással, háborús bűnök és emberiesség elleni bűncselekmények elkövetésével vádolja Mladicsot, így 8 ezer srebrenicai muzulmán lemészárlásával a boszniai háború (1992-1995) idején. A 66 éves Mladics a leginkább keresett, háborús bűnökkel vádolt szökevény a volt Jugoszlávia területén azóta, hogy júliusban Belgrádban elfogták Radovan Karadzsicsot, a boszniai szerbek egykori elnökét.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek