Géza
-12 °C
-4 °C

Már nincs terrorveszély Acehben

2005.01.18. 08:52
Az ENSZ illetékesei szerint már nincs szükség a hétfőn elrendelt utazási tilalom meghosszabbítására, a segélymunkások így ismét szabadon utazhatnak a térségben.
Megszüntette az ENSZ kedden a szökőár sújtotta indonéziai Aceh tartományban dolgozó munkatársaira vonatkozó utazási tilalmat, amelyet a biztonsági helyzetre tekintettel léptettek életbe.

A helyi rendőrséggel való konzultáció után a világszervezet illetékesei arra a következtetésre jutottak, hogy nincs szükség az előző nap elrendelt 24 órás biztonsági intézkedés meghosszabbítására, közölte Werner Van den Berg, a világszervezet biztonsági illetékese. Mint mondta, úgy ítélik meg, hogy pillanatnyilag nem érvényes a dán kormány hétfői figyelmeztetése, amely szerint a tartományban támadás fenyegeti a segélymunkásokat.

A világszervezet Menekültügyi Főbiztosságának szóvivője előző nap közölte, hogy a régóta forrongó térségben a Medan településről Banda Acehbe vezető úton megtiltották a közlekedést az ENSZ-személyzet számára, miután tudomást szereztek arról, hogy harcok törtek ki az indonéz hadsereg alakulatai és a Szabad Aceh Mozgalom (GAM) szakadár szervezet fegyveresei között a két - egymástól 450 kilométerre fekvő - település közötti út mentén.