Árpád
-2 °C
4 °C

Öt halott egy kabuli öngyilkos merényletben

2006.09.04. 10:59
Kabulba is elért az afganisztáni terrorhullám. Bár a fővárosban kifejezetten ritkák a támadások, most két brit katona és két civil is életét vesztette egy öngyilkos merényletben.

Két brit katona és két civil vesztette életét egy öngyilkos merényletben Kabulban, jelentette a BBC afgán rendőrségi forrásokra hivatkozva. A robbantásban a merénylő is életét vesztette.

A nagy erejű pokolgépet Kabul egyik főútján, a Dzsalalabadi úton robbantották fel. Az öngyilkos merénylő négykerékhajtású járművével egy katonai konvoj közé hajtott.


Afganisztánban idén már több tucat öngyilkos merényletet hajtottak végre az egyre inkább erőre kapó tálibok, de Kabulban viszonylag ritkán tudnak robbantásokat végrehajtani, írja a BBC.

A brit hírszájt összesítése szerint idén augusztus 12-ig már 124-en vesztették életüket öngyilkos merényletekben Afganisztánban. Az áldozatok döntő többsége, a helyi rendőrség összesítése szerint 84 százaléka civil volt. A mostani támadás azonban két szempontból is különleges: egyrészt Kabulban nagyon ritkák a támadások, másrészt most először hajtottak végre öngyilkos merényletet terepjáróval.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?