Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Lecsaptak Karzai feltételezett merénylőire

2008.04.30. 12:09
Az afgán belső elhárítás és a rendőrség egy vegyes osztaga rajtaütött szerdán kormányellenes fegyveresek kabuli rejtekhelyén. Öt terrorista és a belső elhárítás két ügynöke halt meg. A fegyvereseknek közük lehetett a Hamid Karzai elnök elleni hét végi merényletkísérlethez.

Hét ember halt meg a kialakult tűzharcban, köztük öt kormányellenes fegyveres és az afgán belső elhárítás két ügynöke - mondta a belügyminisztérium szóvivője, de ő nem hozta kapcsolatba az általa említett "terroristákat" a hét végi merényletkísérlettel. További négy embert őrizetbe vettek a rejtekhelyen találtak közül.

A több mint hét óráig elhúzódó küzdelemben automata kézifegyvereket és rakétagránátokat is bevetettek mindkét részről Kabul nyugati részének egyik sűrűn lakott részén.

A tálibok - Afganisztán korábbi urai - olyan bejelentést tettek, hogy a szervezet két tagját megölték egy szerdai rajtaütésben a biztonsági erők. Meghalt a rajtaütésben az egyik lelőtt tálib felesége és kisgyermeke is - mondta ismeretlen helyről mobiltelefonon Zabihullah Mudzsahid tálib szóvivő egy francia tudósítónak.

Egy katonai parádén próbáltak végezni vasárnap az államfővel. Karzai sértetlenül megúszta, három ember - köztük egy törvényhozó - azonban meghalt a támadás következtében. A támadás elkövetőjeként a tálib milícia jelentkezett, amelyet amerikai invázió űzött el a hatalomból 2001-ben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!