Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lecsaptak Karzai feltételezett merénylőire

2008.04.30. 12:09
Az afgán belső elhárítás és a rendőrség egy vegyes osztaga rajtaütött szerdán kormányellenes fegyveresek kabuli rejtekhelyén. Öt terrorista és a belső elhárítás két ügynöke halt meg. A fegyvereseknek közük lehetett a Hamid Karzai elnök elleni hét végi merényletkísérlethez.

Hét ember halt meg a kialakult tűzharcban, köztük öt kormányellenes fegyveres és az afgán belső elhárítás két ügynöke - mondta a belügyminisztérium szóvivője, de ő nem hozta kapcsolatba az általa említett "terroristákat" a hét végi merényletkísérlettel. További négy embert őrizetbe vettek a rejtekhelyen találtak közül.

A több mint hét óráig elhúzódó küzdelemben automata kézifegyvereket és rakétagránátokat is bevetettek mindkét részről Kabul nyugati részének egyik sűrűn lakott részén.

A tálibok - Afganisztán korábbi urai - olyan bejelentést tettek, hogy a szervezet két tagját megölték egy szerdai rajtaütésben a biztonsági erők. Meghalt a rajtaütésben az egyik lelőtt tálib felesége és kisgyermeke is - mondta ismeretlen helyről mobiltelefonon Zabihullah Mudzsahid tálib szóvivő egy francia tudósítónak.

Egy katonai parádén próbáltak végezni vasárnap az államfővel. Karzai sértetlenül megúszta, három ember - köztük egy törvényhozó - azonban meghalt a támadás következtében. A támadás elkövetőjeként a tálib milícia jelentkezett, amelyet amerikai invázió űzött el a hatalomból 2001-ben.