Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Tíz halottja van az afgán lőszerraktár robbanásnak

2002.06.28. 12:30
Legalább tízen életüket vesztették, tizenöten pedig megsebesültek, amikor felrobbant egy fegyverraktár Dél-Afganisztánban. Egyesek az al-Kaida támadására gyanakodnak.
Az első hatalmas erejű robbanás a Kabultól mintegy 500 kilométerre fekvő Spin Boldak mellett történt csütörtökről péntekre virradóra. Szemtanúk szerint a robbanássorozat órákon át tartott, és lerombolta környék üzleteit és lakóházait, és az ENSZ egyik élelmiszer raktárát. Azt egyelőre nem tudni mi okozta a legalább tíz halálos áldozatot és tizenöt sebesültet követelő tragédiát.

Al-Kaida ?

Ugyanakkor Kandahar kormányzójának testvére szerint az al-Kaida harcosai lőttek ki egy rakétát a raktárra, ám ezt hivatalosan még nem erősítették meg. Eddig arról is ellentmondó jelentések érkeztek, hogy kinek a fegyvereit tárolták az épületben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?