Natália
1 °C
7 °C

A G8-ak magasról tesznek Afrikára

2007.05.15. 14:31
Csak Japán és Nagy Britannia tett eleget két évvel ezelőtt vállalt kötelezettségeiknek, Németország, az Egyesült Államok, Olaszország, Franciaország és Kanada elmaradt vállalásaitól, amelyet Afrika segélyezésére tettek.

Lemaradásban van Németország, az Egyesült Államok, Olaszország, Franciaország és Kanada a két évvel ezelőtti G8-csúcstalálkozón az afrikai fejlesztési segélyezés növelésére tett ígéreteik teljesítése terén, ismertette a DATA afrikai segélyezéssel foglalkozó szervezet kedden Berlinben.

A hét legfejlettebb ipari országot és Oroszországot tömörítő G8-csoport tagjai 2005-ben a skóciai Gleneaglesben megállapodtak, hogy 2010-ig 50 milliárd dollárra növelik az afrikai fejlesztési segélyeket. A világhírű zenészek, köztük Bono, Bob Geldof és Herbert Grönemeyer által is támogatott DATA információi szerint azonban csak Japán és Nagy-Britannia tett eleget vállalt kötelezettségeinek.

A G8-csoport következő csúcstalálkozóját június elején tartják a németországi Heiligendammban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?