Ágnes
-1 °C
2 °C

Megbénultak a brit repterek

2004.06.03. 10:09
Helyreállították a brit légiközlekedést megbénító számítóógépes rendszerhibát. A forgalom még mindig akadozik, a gépek felszállási engedélyre várnak.
Helyreállították a brit légiirányítási rendszer számítógépeit - jelentette a BBC. A Nemzeti Légiközlekedési Szolgálat (Nats) West Draytoni számítógéprendszere reggel nyolc óra körül omlott össze. A meghibásodás miatt teljes egészében megbénult a légiforgalom Nagy-Britannia felett.

Brit sajtójelentések szerint több repülőtéren felfüggesztették a belföldi és nemzetközi járatokat indítását és fogadását, leállították az összes járatot a londoni Heathrow nemzetközi repülőtéren is. "A felszállásokat megtiltottuk, mert komplikációkhoz vezettek volna - jelentette be Adrian Yalland, a Nats szóvivője.

Wlmondása szerint a hibát a rendszer adattúlterhelése okozta. Ígérete szerint a leállás nem fog megismétlődni. A Nats rendszere a légifolyosók adatait ellenőri, ezek ismerete alapvetően szükséges a forgalom irányításához.

Késnek a Malév járatok

A Malév Dublinból és London-Heathrow-ról induló járatai várhatóan két-három órát késnek, a reggel Budapestről London-Stanstedre induló járat megkapta a leszállási engedélyt, de még nem érkezett meg - közölte Imre Zita, a Malév szóvivője az MTI-vel.

Mint mondta, a légitársaság 9 óra 55 perckor Budapestről Londonba induló járata időben felszáll, a reggel Dublinból és Londonból Budapestre induló járatok pedig már a felszállásra várnak.