Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Kényszerleszállás politikai vita miatt

2004.09.17. 13:56
Akár két év börtönbüntetéssel is sújthatják Michael Husart, mert túl hevesen védte John Kerryt. A nyugdíjas New York-i ápoló egy Alaszkába tartó járaton keveredett vitába Bush-párti utastársával. A vita hevében arcon locsolt egy légikísérőt is. Felesége szerint a Bushban csalódó hazafi "élénk vitázó".
Kényszerleszállást kellett végrehajtania a Northwest Airlines Minneapolis-Anchorage járatának Kanadában egy elfajult politikai vita miatt. A vádak szerint az 58 éves Michael Husart alkohol fűtötte légi düh miatt kellett őrizetbe venni, jelentette a Newsday.com.

Húsba vájó vita

Az alaszkai barátaihoz látogatóba induló ötvennyolc éves New York-i nyugdíjas ápolónak politikai nézeteltérése támadt ülésszomszédjával. A Kerry-hívő Husar a gépen elfogyasztott alkohol hatására a kelleténél hevesebben és közvetlenebbül próbálta jobb belátásra bírni a mellette ülő, Bush-szimpatizáns hölgyet. A nő a vita hevében a személyzet segítségét kérte, mivel a férfi már a combját és a vállát is fogdosta.

A feldühödött Husar italával arcon locsolta az egyik intézkedő légikísérőt. A férfira ezután egy fegyveres légimarsall vigyázott, a gép pedig kényszerleszállást hajtott végre a kanadai Winnipegben. Husart a kanadai hatóságok vették őrizetbe. A Manitoba állami hatóságok zavarkeltés és 5000 kanadai dollár (783 ezer forint) kár okozása miatt indítottak eljárást, ez utóbbi miatt akár két éves börtönbüntetés is kiszabható, írja a Newsday.

Csalódott hazafi

Az ügyben eljáró ügyész, Russell Ridd szerint Husar "megfékezhetetlen részeg módjára" viselkedett, a gép pilótája ezért döntött a kényszerleszállás mellett. Husar ügyvédje, John Corona szerint azonban a gép személyzete "túlreagálta" az esetet. Tudomása szerint Husar a fegyveres őrizetben már nyugodtan viselkedett. "Sem fenyegetés, sem erőszakoskodás nem volt, [Husar] nem jelentet biztonsági kockázatot", nyilatkozta Corona.

A büntetőperen túl a Northwest polgári eljárást fontolgat. A társaság szerint a winnipegi kitérő tízezer dolláros extraköltséget okozott. Az ügyvédje szerint "pokolian dühös" Husar szintén pert fontolgat a légitársaság ellen.

Husar felesége komolyan aggódik férje miatt, akivel letartóztatása óta csak egyszer tudott beszélni. Linda Husar szerint "élénk vitázó" férje, aki egykor pilótaként szolgált a légierőnél, "nagyon hazafias", de csalódott Bushban. "Sajnálom, hogy rosszul sült el a nyaralása", nyilatkozta a Newsdaynek.  • Vennék
  • Hírek