Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Bombamellényt adtak a BBC riporterére

2007.06.25. 12:44
Felrobbantással fenyegetik elrablói Alan Johnstont. A BBC riporterére az öngyilkos merényleteknél használt bombamellényt adtak. A BBC munkatársa szabadon bocsátását követeli.

Újabb videót adtak ki elrablói a BBC gázai tudósítójáról, Alan Johnstonról. Az újságírót március 12-én rabolták el palesztin szélsőségesek.

A felvételen Johnston piros pulóverben és egy furcsa mellényben látható. Saját szavai szerint a mellény robbanószerrel van megpakolva, írja a BBC. Elrablói azzal fenyegetőznek, hogy ha kiszabadtására erőszakos akció indul, felrobbantják.

A felvételen Johnston a helyzet békés megoldásár kéri, szerinte előrehaladott tárgyalások folynak szabadon bocsátásáról. "Fogvatartóim szerint nagyon ígéretes tárgyalások szakadtak meg, amikor a Hamasz és a brit kormány katonai megoldást keresett az emberrablásra" - mondja Johnston a videón.


A brit külügyminisztérium közleményben ítélte el a videó nyilvánosságra hozatalát, mondván az csak fájdalmat okoz Johnston családjának. Arról nem nyilatkoztak, hogy milyen katonai akciót terveztek, ha terveztek ilyet egyáltalán.

A BBC a videó nyilvánosságra hozatala után ismét közleményben kérte az emberrablókat, hogy "sértetlenül bocsássák szabadon Alant".