Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-3 °C
3 °C

Terroristáknak dolgozott az al-Dzsazíra riportere?

2003.09.11. 14:46
Letartóztatták az katari al-Dzsazíra televízió egyik riporterét Spanyolországban. Feltételezések szerint a férfi az al-Kaida terrorszervezetnek dolgozik.
Baltazar Garzon spanyol bíró kezdeményezésére őrizetbe vették Tajszír Alluni riportert, aki a katari székhelyű al-Dzsazíra hírtelevíziónak dolgozott. "Az adatok alapján valószínűsíthető, hogy Tajszír Alluni az al-Kaida terrorszervezet spanyol sejtjének tagja volt" - írta a letartóztatást elrendelő 23 oldalas dokumentumban Garzon.

Alvó sejtek

Garzon szerint valószínű, hogy a riporter nem köthető közvetlenül a szervezet által elkövetett emberölésekhez és emberrablásokhoz. A bíró hozzáteszi: a szervezetet nemcsak az Afganisztánban bujkáló tagok, hanem az alsóbb szinteken lévő "alvó" csoportok is támogatják, jelentette a CNN. Garzon szerint ezért az ilyen "bűnügyi tevékenységet" folytató sejteket semlegesíteni kell.

Együttműködött

Garzon azzal gyanúsítja Allunit, hogy együttműködött az al-Kaida spanyol sejtjének vezetőjével. Ez utóbbit már két évvel ezelőtt letartóztatták, és azóta is fogságban van. Allunit saját otthonában tartóztatták le. A férfi határozatlan ideig börtönben maradhat, mert még óvadék ellenében sem helyezhető szabadlábra.  • Vennék
  • Hírek