Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Újabb al-Kaiada csoport jelentkezett

2005.07.09. 11:15
Két napon belül a második magát al-Kaida csoportnak mondó szervezett vállalta magára a londoni robbantássorozatot, de egyelőre nem tudni, bármelyik közlemény hitelesnek tekinthető-e.
Egy, az al-Kaida terrorszervezethez tartozó csoport, az Abu Hafsz al-Maszri Brigádjai - Európai Hadosztály szombaton egy internetes oldalra kitett közleményében vállalta magára a londoni robbantásokat. A közlemény hitelessége egyelőre nem megállapítható.

Abu Hafsz al-Maszri az al-Kaida egyik vezetője volt, Afganisztánban esett el.

A csoport a szombati közleményben azt állította, hogy "a hitetlen fővárosban, Londonban" - csapást csapásra mért, aminek halottai és sebesültjei vannak.

Már más is jelentkezett

Ezzel a második szervezet vállalta magára a több mint 50 halálos és mintegy 700 sebesült áldozatot követelő terrorcselekmény elkövetését. Nem sokkal a merényletek után csütörtökön a magát az al-Kaida-hálózat tagjának nevező csoport, az "al-Kaida Szervezet - Európai Dzsihád" jelentkezett végrehajtóként egy, az iszlám fundamentalistákkal szoros kapcsolatban álló honlapon. Ennek az üzenetnek sem lehetett megállapítani a hitelességét.