Az al-Kaida biztosan támad

2003.03.19. 00:09
Az amerikai külügyminisztérium terrorelhárítással foglalkozó illetékesei szerint gyakorlatilag biztos, hogy az al-kaida terrorszervezet egyszerre több támadást is próbál majd intézni amerikai célpontok ellen.
A minisztériumnak bizonyítékai vannak arra, hogy a szervezet a támadás előkészítésének utolsó fázisánál tart, közölte a CNN. Ugyanakkor nem tudni pontosan, hogy az elmúlt hónapok biztonsági és terrorellenes intézkedései után az al-Kaida milyen erejű csapást tudna mérni célpontjaira.

Tervezgetés helyett bujkálnak

Cofer Black, a külügy vezető elhárító tisztje a Szenátus külügyi bizottsága előtt közölte: "Az al-Kaida még mindig nagyon veszélyes, bár mostanában nem megy túl jól nekik. A szervezet vezetői többet foglalkoznak bujkálással, mint újabb akciók kitervelésével". John Pistole, az FBI igazgatóhelyettese a bizottság előtt azt mondta, hogy tudomásuk szerint az iraki titkosszolgálatok is részt vennének egy ilyen akció előkészítésében.

Emelt szintű készültség

Az Egyesült Államokban narancs színű, azaz magas fokú terrorriadót rendelt el a nemzetbiztonsági minisztérium. Az eddig emelt szintű készültség fokozására a háborús veszély jelentette biztonsági kockázatok miatt volt szükség. A narancs színű riadót Tom Ridge nemzetbiztonsági miniszter közvetlenül Bush Huszeinnek 48 órás ultimátumot adó beszéde után rendelte el.  • Hírek
  • Személyi kölcsön