Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tíz pakisztánit ölt meg az al-Kaida

2002.06.26. 11:51
Feltehetőleg al-Kaida tagok ölték meg a pakisztáni hadsereg tíz katonáját egy fegyveres összecsapásban az afgán határ mellett szerda hajnalban.
Legalább tíz pakisztáni katona vesztette életét egy fegyveres összecsapásban, amely a pakisztáni fővárostól, Iszlamabadtól 300 km-re dél-nyugatra történt szerda hajnalban. A katonák Oszama bin Laden al-Kaida terrorszervezetének harcosai után kutattak, amikor támadás érte őket egy ház átvizsgálása során. A tűzharc órákon át folyt. A hadsereg feltételezése szerint a támadók al-Kaida tagok voltak.

Csecsen szövetségesek

Pakisztáni források szerint két támadót sikerült megölniük a katonáknak. A hadsereg azt feltételezi, hogy a két halott csecsen harcos volt, akik az al-Kaida szövetségesei voltak. A pakisztániak helikopterekkel indítottak hajtóvadászatot a többi fegyveres után.

Pakisztán több ezer katonát telepített az afganisztáni határ közelébe, hogy meggátolja az al-Kaida embereinek elmenekülését az Afganisztánban amerikai vezetéssel rájuk vadászó katonák elől.