Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Agyonlőttek négy feltételezett al-Kaida tagot

2002.07.03. 13:59
Valószínűleg négy al-Kaida harcos és két pakisztáni rendőr vesztette életét az afgán határ mellett kirobbant tűzpárbajban szerdán.
Feltehetően Oszama bin Laden al-Kaida szervezetének négy fegyveresét lőtték agyon pakisztáni rendőrök Koha városa mellett, 75 kilométerre Pesavártól dél-nyugatra. A gépjármű ellenőrzőpont mellett kitört szerdai tűzharcban két rendőr is életét vesztette. Jelentések szerint először a teljesen felfegyverzett harcosok nyitottak tüzet a katonákra. A hatóságok szerint az agyonlőtt férfiak "arab kinézetűek" voltak. A kormány még nem erősítette meg, hogy a férfiak valóban az al-Kaida tagjai lettek volna.

Hajtóvadászat az al-Kaida tagok után

Pakisztán megerősítette határvédelmét azután, hogy a múlt héten tíz katonája vesztette életét az al-Kaida fegyvereseivel vívott harcban. Pillanatnyilag az ország több ezer katonája kutat Oszama bin Laden terrorszervezetének tagjai után. Feltételezések szerint a harcosok egy része Pakisztán hegyvidéki területeire szivárgott át Afganisztánból az amerikai bombázások elöl.