Piroska
3 °C
4 °C

Agyonlőttek négy feltételezett al-Kaida tagot

2002.07.03. 13:59
Valószínűleg négy al-Kaida harcos és két pakisztáni rendőr vesztette életét az afgán határ mellett kirobbant tűzpárbajban szerdán.
Feltehetően Oszama bin Laden al-Kaida szervezetének négy fegyveresét lőtték agyon pakisztáni rendőrök Koha városa mellett, 75 kilométerre Pesavártól dél-nyugatra. A gépjármű ellenőrzőpont mellett kitört szerdai tűzharcban két rendőr is életét vesztette. Jelentések szerint először a teljesen felfegyverzett harcosok nyitottak tüzet a katonákra. A hatóságok szerint az agyonlőtt férfiak "arab kinézetűek" voltak. A kormány még nem erősítette meg, hogy a férfiak valóban az al-Kaida tagjai lettek volna.

Hajtóvadászat az al-Kaida tagok után

Pakisztán megerősítette határvédelmét azután, hogy a múlt héten tíz katonája vesztette életét az al-Kaida fegyvereseivel vívott harcban. Pillanatnyilag az ország több ezer katonája kutat Oszama bin Laden terrorszervezetének tagjai után. Feltételezések szerint a harcosok egy része Pakisztán hegyvidéki területeire szivárgott át Afganisztánból az amerikai bombázások elöl.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!