Szilvia
5 °C
16 °C

Allah nevében verték szét a szarajevói melegfesztivált

2008.09.25. 10:39
Erőszakba torkollott az első szarajevói melegfesztivál. A rendezvény résztvevőit több tucat fiatal támadta meg, a rendbontók és a rendőrség összecsapásában legkevesebb nyolc ember megsérült.

Helyszíni tudósítások szerint több tucat fiatal arcot takaró csuklyában, "Allah akbar" felkiáltással támadt rá az utcán a négynapos fesztivál résztvevőire.

A támadók összecsaptak a melegek védelmére kivezényelt rendőrökkel is. Hat embert fejsérülésekkel szállítottak kórházba, a legsúlyosabban egy dán állampolgárt vertek meg, megsérült egy rendőr is.

Az incidens a fesztivál szerdai megnyitóján történt, a négynapos rendezvény során kiállításokat, filmbemutatókat és szakmai műhelyeket tartanak a szexuális másságról.

Az elmúlt napokban a szarajevói muzulmán média a melegfesztivál ellen kampányolt, sérelmezve, hogy a rendezvényt az iszlám nagyböjt, a ramadán idején tartják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?