Valter
9 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Egy iraki hadifogoly megölésével vádolnak amerikai katonákat

2008.08.03. 09:49
Az igazságszolgáltatás félrevezetéséért is felelnie kell majd annak a két amerikai katonának, akit egy iraki hadifogoly meggyilkolásával vádolnak. A hivatalos verzió szerint a hadnagy és az őrmester egy pisztollyal lőtte agyon áldozatát.

Két amerikai katonát azzal vádoltak meg, hogy meggyilkoltak egy iraki hadifoglyot, jelentette be egy közleményben az Irakban állomásozó amerikai haderő.

Ráadásul, a nyilatkozat szerint, Michael Behenna hadnagy és Hal Warner őrmester Ali Manszúr Mohamed meggyilkolása után a katonai hatóságok félrevezetésével akarta titokban tartani a bűncselekményt.

Azt akarták ugyanis elhitetni az igazságszolgáltatási szervekkel, hogy a foglyot a koalíciós erők szabadon engedték. Ez súlyosbító körülményként veszi majd számításba a bíróság az ítélet meghozatalakor.

A gyilkosság körülményeiről annyit tudni, hogy a két az ország középső részén szolgáló amerikai katona pisztollyal lőtte agyon áldozatát. A bűncselekmény elkövetésének az időpontjáról nem tett említést a közlemény.