Auguszta
-3 °C
2 °C

Merénylőt lőttek agyon a török rendőrök

2005.07.01. 10:07
Az ankarai igazságügyi minisztérium ellen készült robbantásra egy öngyilkos merénylőt. Az épület felé rohanó férfit az épületet őrző rendőrök agyonlőtték.

Agyonlőtt egy, a feltételezések szerint öngyilkos bombamerényletre készülő férfit a török rendőrség Ankarában, jelentette a BBC. A török állami televízió jelentése szerint a merénylő rohanva közelített az igazságügyi minisztérium bejárata felé, amikor a golyók leterítették.

Szemtanúk beszámolója szerint a férfinak nem sikerült felrobbantania a testére erősített pokolgépet. Jelentések szerint a támadó a helyszínen életét vesztette.

A támadás okai egyelőre nem ismertek. A BBC jelentése szerint okott szolgáltathatott a támadásra, hogy a török hatóságok az elmúlt hetekben több, az al-Kaidával is kapcsolatba hozott terroristára csaptak le.

A brit közműsorszolgáltató tudósítója szerint ugyanakkor más politikai csoportok is állhatnak a robbantás mögött. A tavalyi NATO-csúcs idején Bush amerikai elnök szállodája mellett elkövetett robbantást például egy szélsőbaloldali szervezet vállalta magára.

A helyszíni tudósítások szerint az igazságügyi minisztérium környékét a rendőrség lezárta. A támadó holttestét a bombaosztag tagjai vizsgálják át.