Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Felfüggesztettet kapott az antiszemita támadást kitaláló nő

2004.07.26. 17:49
Hétfőn megkezdődött és felfüggesztett börtön kiszabásával be is fejeződőtt a bírósági pere annak a fiatal francia nőnek, aki antiszemita támadás áldozatának hazudta magát, és kínos helyzetbe hozta ezzel az államfőt és belügyminiszterét, akik sietve elítélték az egész országot felháborító, ám valójában meg sem történt atrocitást. Röviddel azután, hogy a megdöbbentő támadás híre a nemzetközi sajtót bejárta, a nőről kiderült, hogy már korábban is megpróbálta magát valójában meg nem történt bűncselekmények áldozatának beállítani.
Négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték hétfőn a Párizs melletti Pontoise bíróságán a 23 éves Marie-Leonie Leblanc-t, azt a fiatal francia nőt, aki brutális antiszemita támadás áldozatának mondta magát, amivel felzaklatta az egész francia közvéleményt és elsietett állásfoglalásra késztette a legmagasabb közjogi méltóságokat, ám amiről később kiderült, hogy egy szó sem igaz belőle. A kitalált bűncselekményért akár fél év szabadságvesztés, valamint 7500 euró pénzbíróságot is kiszabhatott volna a bíróság.

Labilis idegzetű

A labilis idegrendszerű nő július 9-án állt elő azzal a képzeletbeli történettel, hogy késsel hadonászó hat észak-afrikai fiatal megtámadta őt egy vonaton, mert zsidónak nézték, belenyírtak a hajába, horogkeresztet festettek a hasára és felborították a babakocsit, amelyben 13-hónapos csecsemőjét vitte. Miután a rendőrség semmiféle bizonyítékot nem talált a bűncselekményre, a nő bevallotta, hogy az egészet csak kitalálta, saját szavai szerint azért, hogy kedvese, Christophe vele töltse az egész napot. A rendőrség kiderítette, hogy Leblanc korábban már többször mondta magát olyan támadások áldozatának, amelyek meg sem történtek, egy pszichiáter szerint pedig a nőben rendkívül erős a feltűnési vágy.

A hazugság lelepleződése után az édesanyja szerint is nagyon labilis Marie-Leonie a televízió nyilvánossága előtt kért bocsánatot az államfőtől és mindazoktól akik szolidaritásukról biztosították őt a kitalált támadásban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!