Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Arafat újra szabad lehet

2002.02.21. 14:04
Ha a palesztin hatóságoknak sikerül bebizonyítaniuk, hogy a Nabluszban szerdán letartóztatott két férfi gyilkolta meg tavaly októberben Rehavam Zeévi izraeli idegenforgalmi minisztert, az izraeli hatóságok megszüntethetik az Arafat palesztin elnök ellen december elején elrendelt házőrizetet.
A palesztin rendőrség a ciszjordániai Nabluszban letartóztatta azt a két férfit, akiket Rehavam Zeévi izraeli idegenforgalmi miniszter tavaly őszi meggyilkolásával gyanúsítanak - értesült a dpa. A minisztert a Palesztinai Felszabadítási Szervezet radikális frakciója, a Népi Front Palesztina Felszabadításáért (FPLP) tagjai ölték meg tavaly októberben Jeruzsálemben.

Ariel Saron izraeli kormányfő már több alkalommal kijelentette, hogy mindaddig nem teszi lehetővé Jasszer Arafat palesztin elnöknek Rámalláh elhagyását, amíg Zeévi gyilkosait le nem tartóztatják. Arafat december 3-a óta az izraeli hadsereg házi őrizetében van - emlékeztet az AFP.

Az FPLP vezetőjét, Ahmed Szaadatot a palesztin hírszerző szolgálatok Arafat utasítására már letartóztatták január 15-én Rámalláhban, Saron azonban a tettesek elfogását is követelte. Raanan Giszin, Saron egyik tanácsadója a csütörtöki letartóztatás hírére közölte: ha a palesztin hatóságok bebizonyítják, hogy Zeévi gyilkosait fogták el, akkor Arafatot kiengedik a házi őrizetből, és újra szabadon utazhat.