Auguszta
-3 °C
2 °C

Titkolóznak Arafat egészségi állapotáról

2004.10.30. 16:24
Főtanácsadója szerint Arafat állapota stabil, de állandó orvosi felügyelet alatt áll, és csak két nap múlva adnak ki orvosi jelentést a palesztin elnök egészségi állapotáról. Jasszer Arafat pénteken érkezett Franciaországba, ahol egy Párizs melletti katonai kórházban kezelik.
Negyvennyolc órán belül adnak ki orvosi jelentést Jasszer Arafat palesztin elnök egészségi állapotáról - jelentette be szombaton Párizsban Nabíl Abu Rudeina, Arafat főtanácsadója.

Rudeina szerint jelenleg elemzik a palesztin vezető orvosi vizsgálatainak eredményeit. A főtanácsadó szerint Arafat állapota stabil, de állandó orvosi felügyelet alatt áll. Ugyanakkor nem volt hajlandó kommentálni azokat a híreszteléseket, amelyek szerint Arafat leukémiában szenved. Egyes lapértesülések szerint a Palesztinai Felszabadítási Szervezet vezetője fehérvérűségben szenved. Ezt a feltételezést támasztja alá az palesztin forrásokra hivatkozó Associated Press híre is, ami szerint leukémia-specialisták vizsgálják a már két hete beteg Arafatot.

A palesztin elnök pénteken érkezett Franciaországba, a Párizs melletti Clamart Percy katonai kórházában kezelik. Közben a PFSZ második számú vezetője, Mahmúd Abbász a ciszjordániai Rámalláhban egységre szólított fel minden palesztin erőt a PFSZ végrehajtó bizottságának szombati ülését követően, amelyet első ízben tartottak meg Arafat nélkül.

"Felszólítjuk népünk minden erejét és pártját, hogy egyesüljenek és felelős módon dolgozzanak együtt, hogy megvédjük hazánkat és megakadályozzunk minden ellene irányuló támadási kísérletet" - jelentette ki a volt palesztin miniszterelnök. "Imádkozzunk vezetőnk gyógyulásáért, hogy visszatérhessen népéhez és ügyéhez, mert még nagy szükség van rá".