Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Áramkimaradás volt New Yorkban

2007.06.28. 01:10
Áramszünet bénította meg az életet szerda délután New Yorkban: Manhattan egy részén megszűnt az áramszolgáltatás, átmenetileg leállt három metróvonal.

Az áramkimaradás helyi idő szerint kb. 3 óra 40 perckor kezdődött, és nagyjából 50 percig tartott. Az áramszünet mintegy 136 700 fogyasztót érintett két városrészben: Manhattanben az Upper East Side-on (a Central Park keleti oldalán), valamint Bronxban. Áramfogyasztónként átlagosan három fővel számolva több mint 400 ezer embert érinthetett a leállás, a helyi katasztrófavédelmi hivatal 375 ezer embert említ.

Az áramszünet miatt egy időre leállt három metróvonal, és nem működtek a forgalmi jelzőlámpák. Kiürítették a Central Park keleti oldalán lévő szépművészeti múzeumot és több iskolát is. New Yorkban és környékén nyári forróság tombol, a melegben megugró energiafogyasztás komolyan megterheli az áramhálózatot – valószínűleg köze van ennek a leálláshoz. A Consolidated Edison áramszolgáltató közlése szerint a pontos okot még vizsgálják.

Tavaly nyáron Queensben volt hasonló áramszünet, akkor 174 ezer embert érintett a leállás. 2003 augusztusában pedig az Egyesült Államok történetének legnagyobb áramkimaradása történt New Yorkban és több amerikai és kanadai nagyvárosban.