Piroska
-2 °C
5 °C

Profi sportkarriert álmodott a demokraták reménysége

2005.11.28. 08:29
Kapcsolódó cikkek (1)
Negyven évig hitegette magát és ismerőseit profi sportolói karrierjével Bill Richardson, a Demokrata Párt egyik elnökaspiránsa. Az arizonai kormányzó hivatalos életrajzaiba is beleírta a meg sem történt epizódot.

Füllentésen kapták a Demokrata Párt egyik feltörekvő reménységét. Bill Richardson arizonai kormányzó, akit többen is a párt egyik elnökaspiránsának tartanak, sportolói múltjával kapcsolatban hazudott.

Levonta a következtetést

Richardson összes hivatalos életrajzában feltüntette, hogy 1966-ban profi játékosként kívánta szerződtetni a Kansas City Athletics baseballcsapat, írja az AP. A profi baseballos múlt még a Fehér Ház által készített 1987-es hivatalos életrajzába is bekerült, amikor Richardson volt Reagan elnök jelöltje az ENSZ-nagyköveti posztra, írja az AP.

Az Albuquerque Journal oknyomozásba kezdett, és nem találta nyomát az időközben Oaklandbe költözött egyesület feljegyzései között annak, hogy Richardsont szerződtetni akarták volna. "Miután értesítettek a helyzetről és magam is utána néztem a kérdésnek, azt a következtetést kell levonnom, hogy valóban nem akart szerződtetni az Athletics" - ismerte el közleményében Richardson.

Tényleg tehetséges volt

A kormányzó az AP-nek nyilatkozva zavaros magyarázkodásba kezdett. Mint mondta, a reményteli egyetemi baseballos évek után egy amatőr csapatnál, a Cape Cod Cotuitnál játszott, ahol a programfüzetben jelent meg az, hogy az Athletics szerződtetni akarja. Beszélt arról is, hogy egyetemi meccsein több - azóta elhunyt, így az ügyben nem megszólaltatható - játékosmegfigyelő is kapcsolatban volt vele.

"Amikor láttam a programfüzetet a meggyőződésem volt, hogy ténylegesen szerződtetni akartak" - nyilatkozta Richardson az AP-nek. A Cape Cod Cotuit akkori menedzsere szerint a programfüzetben megjelentek a játékosok, illetve korábbi edzőik nyilatkozatán alapultak.

Az AP tudósítása szerint Richardson valóban tehetséges adogatójátékos (pitcher) volt, ám egy vállsérülés megakadályozta profi karrierjét. A feltörekvő politikust 2002-ben választották kormányzónak az amúgy inkább republikánus kötődésű Arizonában.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft