Béla
12 °C
27 °C

Vietnam megmutatta a világnak

2003.04.28. 11:21
Vietnamban húsz napja nem jeleznek újabb SARS megbetegedést, így az Egészségügyi Világszervezet képviselője bejelentette: a világon először a távol-keleti országban fékezték meg a járványt. Az atípusos tüdőgyulladás Kanadában, Hongkongban és Szingapúrban tetőzik, Kínában erről még nem lehet beszélni. A pekingi hatóságok kilenc újabb halottról és 209 friss megbetegedésről tettek bejelentést.
Vietnam az első ország, amely megfékezte az atípusos tüdőgyulladás terjedését - jelentette be az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hanoi képviselője.

Húsz napja nincs SARS-eset

"Vietnam megmutatta a világnak, hogy az atípusos tüdőgyulladás (SARS) megfékezhető" - jelentette ki Hanoiban a vietnami egészségi minisztérium illetékeseivel közösen tartott hétfői sajtóértekezleten a WHO illetékese, Pascale Brudon. Bejelentette egyúttal, hogy Vietnamot a továbbiakban nem sorolják azok közé az országok közé, amelyek felkeresését nem tanácsolják más országok állampolgárai számára. Ahhoz, hogy a szervezet ezt bejelenthesse, húsz olyan napnak kell eltelnie, amely mentes volt új megbetegedéstől. Vietnamban már húsz napja nem jelentettek újabb SARS-esetet.

Tran Thi Trung Chien vietnami közegészségügyi miniszter a sajtóértekezleten bejelentette, hogy országa további 2,6 millió dollárnak (mintegy 570 millió forintnak) megfelelő összeget fordít arra, hogy megakadályozzák a betegség újabb kitörését. Vietnamban összesen 63 megbetegedés fordult elő, öten haltak meg.

Kínában még nem tetőzött

Az Egészségügyi Világszervezet egyik tisztségviselője hétfőn a Reutersnak elmondta, hogy Vietnamon kívül tetőzött a megbetegedések száma Kanadában, Hongkongban és Szingapúrban is, míg Kínában egyelőre nem lehet erről beszélni. A BBC értesülése szerint Peking újabb kilenc halottról és 203 megbetegedésről tett bejelentést. Az egész világon 5300 ember betegedett meg a Kína déli részén tavaly novemberben kezdődött betegségben, közülük 318-an haltak meg.

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
5999 Ft
5100 Ft