Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
0 °C
7 °C

A katonák már támadnának

2003.02.23. 13:31
Elege van a várakozásból a Kuvaitban állomásozó amerikai katonáknak. A százezer katona szíve szerint már "a pokolba küldené" Szaddám Huszeint. Az amerikaiak sötétben támadnának, a hőség nem zavarja őket.
"Várni, várni, várni. Még mire várjunk? Van egy feladatunk, hát teljesítsük már végre" - nyilatkozta a spanyol El País kiküldött tudósítójának az egyik Kuvaitban felállított logisztikai támaszponton állomásozó amerikai katonatiszt. A napilap helyszíni riportja szerint "az utóbbi hetekben Camp Arifjanban az amerikai hadsereg olyan raktárkészletet halmozott fel, amilyenre a vietnami háború óta nem volt példa".

a klímára és a holdfényre figyelnek

Kattintson a nagyításhoz! "Nem fogjuk az 1991-es öbölháború tévedéseit újra elkövetni. Elengedhetetlen, hogy hatalmas fegyverkészletekkel rendelkezzünk a háborús front közelében" - mondta el a lapnak Langlais őrnagy, a támaszpont logisztikai parancsnoka.

Az USA "haditámaszponttá változtatta" Kuvaitot, jelenleg 100 ezer amerikai katona állomásozik az országban - írja az El País. Ez a lakosság tíz százalékát jelenti. A lap értesülései szerint a támadás megkezdése előtt két tényezőt vesznek majd figyelembe, "a klímát és a holdfényt".

Bírják a hőséget

"Ha ők elviselik a meleget, mi is elviseljük" - nyilatkozta ezzel kapcsolatban a támaszponton szolgálatot teljesítő Daneker százados. Mint mondta, nem akarják a támadást teliholdnál kezdeni. "A lehető legsötétebb éjszakát akarjuk, és akkor ígérem, hogy Szaddám Husszein iraki diktátor csapatai észre sem fogják venni, hogy ott vagyunk" -mondta.

Pokolba vele

A lap beszámolója szerint a Kuvaitban állomásozó csapatokat a hazaszeretet is fűti. "El fogjuk végezni a feladatunkat, és oda küldjük Szaddámot, ahol lennie kell: a pokolba" - idézi az El País Daneker századost.  • Vennék
  • Hírek